2015. szeptember 18., péntek

A csodakaja - akár sós, akár édes, pár perces túrós zablepény



Megmutatom, hogy mit reggeliztem ezen a héten háromszor. Finom, puha, és semmi elökészületet sem igényel.

Van ez az alapreceptem, amit majd mindjárt írok, és annak a számtalan variációja.

Èn megcsináltam magamnak:
- sajtosan, sütöben, pogácsának
- almadarabkákkal tüzhelyen, amerikai palacsintának
- egyben sütve, sonkával-sajttal töltve, omlettnek (ld. a képen)
és még sokféleképpen fogom kipróbálni
- palacsintaként almaszósszal vagy cukormentes lekvárral,
- pizzának
- gombapörkölttel megtöltve
- bolognai raguval lasagnének,
- fokhagymával, joghurttal, reszelt sajttal lángosnak...
- cukkinit belereszelve egyfajta quiche-nek
- lehet hogy még fözelékfeltétnek is jó lenne kis kockára vágott sonkával

Alaprecept 1 före

20 g zabpehely
100 g cottage cheese (esetleg sovany túró, de azzal nem próbáltam még)
1 db tojás

A sós verziót jól megsózzuk. Ha édesen szeretnénk, kb egy ek eritrit és egy csipet örölt vanília mehet bele.

Az elkészítés módja: mindent összeturmixolunk pl. egy botmixerrel, majd kereken öt percet állni hagyjuk.

Az alap kalóriatartalma (édesen és sósan is):
kb. 210 kcal (ez föleg a cottage cheese zsírtartalmától függ).


Nincsenek megjegyzések: