2016. január 27., szerda

Àfonyás, krémtúrós, zabpelyhes amerikai palacsinta



Minden eddigi amerikai palacsintát überel. Tényleg. Söt, még a túrógombócot is, talán. Valami mennyie, ennél jobban egy vasárnap reggel nem indulhatna. A képet innen löttem, a recept az enyém!
A vaníliát én abban a kis darálós dobozban veszem, és nagyon meg vagyok elégedve az ízével.


6 db-hoz kell:
2 tojás
200 g sovány krémes túró (Hüttenkäse, Cottage Cheese)
40 g zabpehely
vanília
(2 kanál) ertirit (vagy más, kedvelt édesítö)
két marék áfonya

A hozzávalókat az áfonya akivételével összeturmixoljuk, majd kanállal az áfonyát is beleforgartjuk.
Két-két evökanálnyi adagokban teflon serpenyöben, zsiradék nélkül kisütjük öket. Kevés agavéval/mézzel/juharsziruppal megcsorgatva tálalhatjuk.

3 db kb. 200 kcal (ebben a méz/szirup még nincs benne!)

Nincsenek megjegyzések: